heshko.com: Гешко і VІІ шоу-програма «Зірки естради – зіркам спорту»

0

Одразу в декількох ролях виступив на присвяченій нагородженню буковинських героїв 2009 року VІІ шоу-програмі «Зірки естради – зіркам спорту» титулований бігун Іван Гешко: як почесний гість він нагородив лауреатів у мас-медійних номінаціях, як зірковий і популярний серед дівчат спортсмен вручив пам’ятні медалі моделям, які допомагали нагороджувати, а названий на його честь спортклуб «Гешко» був (разом з облмолодьспортуправлінням) співорганізатором спортивно-мистецького свята, головною героїнею якого стала представниця СК «Гешко» Наталя Лупу – краща спортсменка Буковини 2009 року.

Організатори святкового дійства цього разу знову вирішили розширити коло лауреатів. Частково це був змушений крок, оскільки героїв 2009 року експериментально визначали окремо в олімпійських та неолімпійських видах спорту. Крім того, розширення було продиктоване деякими іншими знаковими подіями в обласному спорті, які просто некоректно було б не відзначити у цьому популярному проекті.

Серед нових номінацій особливо оптимістична – «Спортивні новосілля року». Символічно, що саме представник обласної виконавчої влади – перший віце-губернатор Віктор Павлюк вручав спеціальні призи, оскільки ця «помаранчева команда» за час роботи в області якраз відзначилася активною добудовою соціальних об’єктів (школи, дитячі садочки, клуби, ФАПи) та всіляким сприянням інвестиціям в регіон. Як зазначив Віктор Павлюк: «Подвійно приємно, коли інвесторами стають наші буковинські бізнесмени. І потрійно приємно, коли вони вкладають у соціальні, і зокрема, спортивні об’єкти або інфраструктуру».
В інтерв’ю телеканалу ТВА і ініціатор проведення шоу-програми Георгій Мазурашу виокремив цю серед нових номінацій, зазначивши: «Дуже хотілося би, щоби в майбутньому в цій номінації було все більше і більше лауреатів!»

***

***

***

Концертна програма, попри «недоїзд» очікуваного народного артиста Іво Бобула, виявилися цього року однією з «найживіших» за всю історію проекту. Титулована лучниця Тетяна Мунтян відзначила «фішку» Богдана Ластівки, який перед своєю піснею «Чернівецькі фасони» ознайоми публіку з розіграшем з однойменної радіо-програми (з героїнею розіграшу – кращою спортсменкою року на Буковині Наталкою Лупу). Шоу-група «Вікторія», яка завжди «йде на ура», цього разу вразила новою «спортивно піснею», яку, як зізналася продюсер Людмила Гатрич, вони написали вночі перед концертом!

***

Шоу-група “Вікторія”

А прем’єрний виступ заслуженого артиста України Івана Дерди, як кажуть, просто «пірвав зал». Коли після першої пісні зал влаштував йому овацію, донька співведуча дійства Мар’яна Дерда за лаштунками не приховувала своїх емоцій: «Це мій татко! Його завжди так приймають!»

Ведуча Мар’яна Дерда

Сам оперний співак дивувався, чому його раніше не запрошували на це свято. Виявилося, що організатори просто сумнівалися, чи погодиться він виступати без оплати (бо ж тут всі артисти дарують свої пісні лауреатам спортивного року). Іван виявився великим шанувальником спорту. За лаштунками він встиг познайомитися з Іваном Гешком і розказати йому, як в Іспанії, коли там був чемпіонат Європи з легкої атлетики, іноземці згадували про Україну лише в контексті: «Шевченко, Кличко, Гешко».
Чудово «прикрасили собою» спортивно-мистецьке дійство і моделі агенства «Ольга», причому «свіжетитуловані» – Міс Чернівці-2009 Надія Савчук, Міс Буковина-2009 Наталка Бохняк і віце-міс Буковина-2009 Катерина Перекута.
Серед лауреатів не змогли пибути на церемонію гирьовик Олег Іліка (який тепер тренується в Італії, хотів спеціально прилетіти на нагородження, але нельотна погода зробила свою справу), боксер Іван Страшний, який виїхав зі збірною України на тренувальний збір до Донецька, більярдист Ярослав Тарновецький (в ці дні захищає честь Буковини на чемпіонаті України), буковинський футболіст року Денис Олійник (на зборах за кордоном з «Металістом») та волейболіст року Віталій Сухінін, який з «Будівельником» того дня грав перший виїзний матч проти «Факела» (Івано-Франківськ).
До речі, чернівецькі волейболісти перемогли 3:1, про що завдяки повідомленню від судді-інформатора і «волейбольного діджея» на домашніх матчах «Будівельника» Леоніда Фоменка, зал дізнався дуже оперативно. Принагідно, свою порцію овацій отримав і президент клубу Василь Ватаманюк, який через участь у телевізнойму прямому ефірі не зміг особисто отримати раніше свої нагороди як керманич клубу і як меценат.
Ще одна відсутність стала предметом добродушних жартів – не виявилося кому отримати трофей «Найспортивнішого телеканалу» при тому, що саме телеканал-лауреат («Чернівці»)  знімав свято для повного показу. Співведучий Ігор Савчин пізніше пошкодував, що не зорієнтувався і не передав трофей комусь із операторів або режисеру.
Найціннішим призом вечора став умовний чек від обласної влади на суму 5000 грн. для кращої спортсменки Буковини 2009 року Наталки Лупу. Таку ж премію вирішив одати і партнер бігунки – готель «Буковина», про що зі сцени озвучила директор з маркетингу Ілга Бакчеєва: «Наш керівник Валерій Чинуш зараз перебуває за кордоном. Він передав всім лауреатам найщиріші вітання. Ми  дуже раді, що наша «підопічна», партнерка Натлка Лупу стала кращою спорстменкою краю. Бажаємо їй стати у майбутньому кращою і в Україні, і в світі, як іншіий наш партнер – Іван Гешко. Нам приємно, що в кращих традиціях головного гасла Чернівців («Спільними зусиллями») обласна влада підтримує Наталку і преміювала її сьогодні. Зі свого боку, готель «Буковина» додає їй таку ж суму. Але вручати премію буде особисто Валерій Миколайович по приїзду».
Уже після закінчення шоу-програми сусідці Софії Ротару в присутності першого заступника Чернівецького міського голови Миколи Попадюка побажали ще багато років входити до топ-десятки, але вже не як представниця Маршинців, а Чернівців (натякаючи, зрозуміло, на її перспективи отримати квартиру в Чернівцях). На що керівник міського споту Святослав Дяконюк порадив Наталці якнайшвидше «прописатися» у столиці Буковини.

Лауреати Буковинського спортивного рейтингу 2009 року

Десятка кращих спортсменів Буковини 2009 року
(олімпійські види спорту)

Наталя ЛУПУ (легка атлетика, Маршинці Новоселицького району, тренери – Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, СК «Гешко», «Динамо»/ «Колос», офіційний партнер – готель «Буковина»). Кращі результати сезону-2009: молодіжний Чемпіонат Європи U-23 – 2 м (800 м), Кубок України в прим. – 1 м (800 м), Чемпіонат України в прим. – 1 м (800 м), Кубок України – 1 м (800 м, 4х400 м), півфіналістка Чемпіонату Європи в прим. (800 м – 9 м) і дорослого Чемпіонату світу (800 м).

Тетяна ДОРОХОВА (стрільба з лука, Чернівці, Світлана Капанадзе, «Динамо», офіційний партнер – «Панорама»). Всесвітня Універсіада – 2 м ком., Чемпіонат України серед студентів – 1 м, Кубок України в прим. – 2 м.

Лідія СІЧЕНІКОВА (стрільба з лука, Чернівці, Олег Осипенко, «Спартак»). Юніорський Чемпіонат світу в прим. і кадетський Чемпіонат світу – 3 місця ком., кадетський Кубок Європи – 1 м, молодіжний Чемпіонат України – 1 м, юніорський Чемпіонат України – 3 м, кадетський Чемпіонат України – 1 м.

Олександр БОРИСЮК (легка атлетика, Кіцмань, виступає консолідовано за Чернівецьку та Волинську області, Георгій Миронюк, Степан Борисюк, СК «Гешко», «Динамо»). Чемпіонат і Кубок України в прим. – 1 місця (1500 м), півфіналіст Чемпіонату Європи в прим. (1500 м – 10 м), Чемпіонат України – 2 м (1500 м), Кубок України – 1 м (1500 м).

Микола ЛАБОВСЬКИЙ (легка атлетика, Чернівці/Герцаївський район, Денис Тищук, «Динамо», офіційний партнер – туркомплекс «АКВА-ПЛЮС»). Чемпіонат України – 1 м (1500 м).

Віталій РИБАК (легка атлетика, Хотин, Іван Павлюк, Ірина Ячнюк, «Динамо»). Чемпіонат України в прим. – 3 м (3000 м), Чемпіонат України – 2 м (5000 м), Кубок України – 3 м (5000 м).

Валентин СОБКО (стрільба з лука, Чернівці, Віталій Ярмістий, «Україна»/освіта). Кадетський Чемпіонат світу – 2 м ком., юнацький Чемпіонат України в прим. – 2 м ком., кадетський Чемпіонат України – 2 місця інд. і ком.

Роман ПАСКАР (боротьба дзюдо, Маршинці Новоселицького району, Юрій Паскар, «Колос», офіційний партнер – ТМ «Галичина»). Юніорський і молодіжний Чемпіонати України – 1 місця, Відкритий Кубок  України – 1 м.

Антон ЛЮБИЙ (велоспорт-маунтенбайк, Чернівці, Ілля Руссу, «Колос»). Юніорський Чемпіонат України (крос-кантрі класичне та на короткому колі) – 1 місця, юніорський Чемпіонат України з маунтенбайку (марафон) – 2 м.

Іван СТРАШНИЙ (бокс, Шипинці Кіцманського району, Іван Собко, Андрій Грудей, «Україна», офіційні партнери – брати Віктор та Володимир Захарчуки). Всеукраїнські юнацькі ігри – 1 м (до 48 кг), юніорський Чемпіонат світу U-17 – 5 м.

Кращі спортсмени Буковини 2009 р. (неолімпійські види спорту)

Костянтин ІЛЬЇН (богатирське багатоборство, Чернівці, «Динамо», МНС, офіційний партнер – «Автоплаза»). Кращі результати сезону-2009: Чемпіонат України («Богатир року») – 1 м («Найсильніша людина України»).

Олександр ДОЖУК (карате, тренер – Руслан Білоскурський). Юнацький Чемпіонат України WKF – 1 м (категорія +75 кг), юнацький Чемпіонат Європи WKF – 1 м (+75 кг).

Ярослав ТАРНОВЕЦЬКИЙ (більярдний спорт, Ілля Осачук, Василь Тарновецький). Чемпіонат Європи з вільної піраміди – 2 м, Чемпіонат України з комбінованої піраміди – 1 м, Чемпіонат України з динамічної піраміди – 3 м.

Олег ІЛІКА (гирьовий спорт). Чемпіонат світу за версією Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту: годинний марафон – поперемінно лівою та правою рукою гирю 24 кг – 1 м (1346 разів, рекорд світу), ривок гирею 24 кг за 5 хв. (вікова група 35-39 рр., категорія до 90 кг) – 154 (рекорд світу).

Мар’яна ПЛАКСИВА (пауерліфтинг, Ігор та Наталя Ясенецькі, офіційний партнер – дистрибуційна компанія «Рома»). Чемпіонат України – 2 м (до 67,5 кг), юніорський Чемпіонат України – 1 м, юніорський Чемпіонат Європи – 1 м (до 60 кг).

Валентин ВІЩУК (панкратіон, Віталій Пантя). Чемпіонат Європи – 1 м (до 64 кг), Кубок світу – 2 м.

Василь ЛІСЮТЕНКО (карате, Павло Побуряний). Чемпіонат світу за версією WUKF – 1 м (75 кг).

Спеціальні номінації:
«Спортивне новосілля року»
Кінно-спортивного комплексу «Троя», с. Реваківці Кіцманського району (Володимир Воронюк)
Спортивно-оздоровчого комплексу «Цецино» (Валерій Чинуш)
Розважальний комплекс «Панорама-Чернівці» з льодовим майданчиком, боулінг-центром та більярдним клубом (Дмитро Равлюк)
Спортивний зал бази відпочинку «Сонячна долина» (Іван Семенюк)
Спортивна база «СМЕШ» на вул. Південно-Кільцевій (Віктор Мартинюк).

Спортивний організатор року – Михайло Ротар (Асоціація «Техноспорт») – «Мотокрос європейських націй».

«Найактивніші федерації»
Чернівецька міська федерація футболу (Сергій Задорожняк)
Обласна федерація боксу (Віталій Бєляєв)
Обласна федерація настільного тенісу (Вадим Нагола)

Заступник голови обласної ради Тодор Гуцуляк щойно нагородив голову міської федерації футболу Сергія Задорожняка.

***

Сергій Задорожняк

«Подія року» (прийом збірної України з футзалу в Чернівцях, Іван Боднар, почесний президент ФК «Меркурій»)

«Найрезонансніші виїзні події»: перемога трьох буковинців (Юрій Кисилиця, Юрій Бахтіяров, Олександр Крохмалюк) у складі студентської збірної України з футболу на Всесвітній Універсіаді (президент ФК «Університет» Микола Осадець, тренер ДЮСШ №1 Юрій Лєпєстов)
Перемога чернівчанина Ігоря Чайковського зі збірною України на юніорському чемпіонаті Європи.

«Команда року» – волейбольний клуб «Будівельник-Буковина» (президент клубу – Василь Ватаманюк)

«Кращий волейболіст Буковини 2009 року» – Віталій Сухінін («Будівельник»)

«Надія року» – ФК «Буковина» (президент – Василь Федорюк)

«Кращий футболіст Буковини 2009 року» – чернівецький легіонер «Металіста» Денис Олійник (оскільки Денис перебуває на тренувальному зборі, приз отримав тато Віктор Олійник, який, до слова, недавно став технічним директором ФК «Буковина»)

«Юнацька команда року» –  «Ротор» з Новоселицького району (Віталій Ротар), яка виграла турнір на призи клубу «Шкіряний м’яч» у найпрестижнішій старшій віковій групі, а також прем’єрний Всеукраїнський юнацький турнір «Футбольні зірочки» під патронатом органів внутрішніх справ.

«Команда-відкриття року» – баскетбольний клуб «Стріба» (Чернівці). Головний партнер клубу – дистрибуційна компанія «Рома» (Роман Клічук)

«Команда-екзотика року» – хокейний клуб «Чернівецькі пінгвіни» (Павло Польовий)

«Найактивніший телерепортер» – Сергій Батюк

«Найспортивніший телеканал Буковини» – телеканал «Чернівці» (директор – Геннадій Сергєєв)

Нагороди вручали: перший віце-губернатор Віктор Павлюк, заступник голови обласної ради Тодор Гуцуляк, перший заступник Чернівецького міського голови Микола Попадюк, заступники начальника УМВС України в Чернівецькій області Володимир Мацьо, Іван Зайцев, ректор Буковинського медичного університету, професор і депутат обласної ради Василь Пішак, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Андрій Білогорка, депутат обласної ради Ігор Кірєєв, депутат міської ради, майстер спорту міжнародного класу з війського багатоборства Олексій Коломієць, доцент Буковинського медичного університету Олександр Плаксивий, ведуча радіо «Блиск FM» та телепроекту «Крупним планом» Юлія Зорій, заступник начальника головного управління МНС України в Чернівецькій області Едуарда Братка, кращий спортсмен України 2006 року, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, депутат Чернівецької міської ради і радник голови облдержадміністрації з питань спорту Іван Гешко, декан географічного факультету Валерій Руденко, депутат обласної ради Сергій Добржанський, перший заступник голови державної податкової адміністрації в Чернівецькій області Анатолій Паланійчук, голова обласної ради ФСТ «Україна» Зеновій Волошин, дворазова чемпіонка світу зі стрільби з лука, фіналістка Олімпійських ігор Тетяна Мунтян, заслужений майстер спорту, у минулому капітан збірної України з боротьби самбо, а нині старший інспектор відділу кадрів обласного ДАІ Ольга Панчук-Унгурян, директор телерадіокомпанії АСС, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука і перший серед українців переможець етапу Гран-прі Владислав Севрюков, начальник міськспортуправління Святослав Дяконюк, заступник голови обласної державної адміністрації, куратор спорту в області і капітан футбольної збірної ОДА Борис Баглей.

Асістували моделі агентства «Ольга»: Міс Чернівці-2009 Надія Савчук, Міс Буковина-2009 Наталка Бохняк і віце-міс Буковина-2009 Катерина Перекута.

У концертній програмі взяли участь: Фан-група з чернівецького ліцею №4 (призер Всеукраїнського конкурсу серед фан-груп, керівник – Ілона Чубатько), шоу-група «Вікторія», лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Вадим Балашов, екс-«фабрикантка» Тетяна Юхно, «співаючий директор» Петро Москаль, композитор і співак Віктор Рурак, лауреатка міжнародних конкурсів Алла Каштелян, лауреат міжнародних конкурсів шансону і радіоведучий Богдан Ластівка, заслужений артист України Іван Дерда.

Ведучі: Ігор Савчин, Мар’яна Дерда (ОДТРК).

Організатори: управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької ОДА, спортклуб «Гешко».

Головні партнери: готельно-туристичний комплекс “Буковина”, спортивно-оздоровчий комплекс “Цецино”, МТРК “Чернівці”.

Автор ідеї: Георгій Мазурашу.

heshko.com (16/01/2010 04:10)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.