heshko.com: У тренувальному режимі – «гросмейстерський» результат

0

Чинний чемпіон світу в приміщенні з бігу на 1500 м Іван Гешко, попри заяви про намір пропустити зимовий сезон, вже у січня «засвітився» на «Reebok Boston Indoor Games» в США. Ці змагання анонсували крізь призму двобою на дистанції 1 миля між «Українським Іваном Грозним» та лідером збірної США Алланом Уеббом, який вже встиг тижне раніше пробігти в Нью-Йорку милю за 3.56,70. Щоправда, мало хто знав, що Іван змагатиметься у тренувальному режимі, оскільки цілеспрямовано готується до літнього сезону, а отже анонсований двобій був малоймовірний.

Слід зазначити, що у американця вже є в активі одна літня перемога над Гешком – на етапі Супер Гран-прі в Остраві у 2005 році, де Іван фінішував другим. У Бостоні Алан Уебб виграв милю з високим результатом 3.55,18. Кіцманський чернівчанин навіть в «робочому порядку» примудрився «розміняти гросмейстерський рубіж» (4 хвилини) і з результатом 3.59,14 перетнув фінішну лінію п’ятим, пропустивши вперед також Кевіна Саллівана (Канада) – 3.57,33, Марка Фонтена (Австралія) – 3.57,76 та Джеймса Нолана (Ірландія) – 3.58,85.

Як зазначив наставник Івана – заслужений працівник фізичної культури і спорту України Георгій Миронюк, він не сподівався на такий високий результат:
– Іван поїхав до США, можна сказати, майже на екскурсію (сміється – авт.), адже ми не готуємося до зимових стартів, не робили жодних спеціальних робіт на тренуваннях, відповідно, він не може перебувати навіть близько до оптимальної форми. Але американці вже не перший рік запрошують Івана на свої змагання, а він захотів побачити Америку, тому й вирішив злітати за океан.

heshko.com (29/01/2007 10:56)

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.