Беженар Анна Валеріївна (панкратіон)

0

Неодноразова чемпіонка Європи та світу з панкратіону, краща спортсменка України з неолімпійських видів 2014 р.

140630-Euro-pankration-sportbuk.com (3)-Bezhenar

Анна Беженар (Anna Bezhenar) народилась 23.12.1987 р. у Чернівцях. Закінчила Чернівецьку ЗОШ №11. У 2012 р. вступила на факультет фізичної культури і здоров’я людини Чернівецького національного університет ім. Ю. Федьковича (заочна форма навчання).

З 8 класу почала займатися під керівництвом Ігоря Наконечного рукопашним боєм у відповідній секції ЗОШ №11. Була призеркою молодіжного чемпіонату України з цього виду спорту. Через декілька років (~4) тренер Ігор Наконечний перейшов на панкратіон – разом зі своїми учнями-рукопашниками.

У 2010 р. у Анни розпочалась неймовірна переможна серія – вона не програвала жодних змагань, 5 разів поспіль ставала чемпіонкою Європи в двох розділах (традішн і фул-контакт) і 3 роки поспіль вигравала чемпіонат світу в цих же розділах (на чемпіонат світу в Канаду не їздили).

FILA (Міжнародна федерація боротьби) тричі визнавала Анну Беженар кращою спортсменкою світу в панкратіоні, двічі її нагороджували відповідною відзнакою.

За підсумками 2014 р. Анну Беженар назвали кращою спортсменкою України з не олімпійських видів спорту. Нагородження відбулося 7.04.15 у рамках церемонії «Герої спортивного року».

У 2015 р. присвоєно звання заслужений майстер спорту України.

На чемпіонаті Європи 2015 р. (27-30 червня, Тбілісі, Грузія) вшосте стала чемпіонкою Європи.

Спортивний подвиг: травмованою виграла чемпіонат світу, а потім – на операцію…


***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.